Toen ik een tiental jaren geleden voor het eerst bij goede vrienden de klank en trilling van een sjamanendrum mocht ervaren, raakte dit geluid mij diep. De klank bleef in mij door resoneren en de tijd liet zich niet lang wachten tot ik zelf ook zo'n trommel had.

Mijn naam is Gonnie Feddema en mijn grote passie is het maken van klanken. Voor mezelf en voor anderen. Klanken die gemaakt worden op intuïtie, zonder notenschrift..

In de loop der jaren heb ik mij omringd met vele soorten muziekinstrumenten zoals klankschalen, prachtige native flutes, snaarinstrumenten en instrumenten van glas en metaal die engelachtige klanken maken , maar ook gebruik ik veel lage en diepe klanken die ons een diepe trilling laten ervaren, de klank van de aarde. Met mijn stem heb ik een soort van oerzang ontwikkeld, die je eraan herinnert wie je in wezen bent en je terug brengt naar je innerlijke zelf.

Tijdens een concert word je door de klanken meegenomen; ze dragen je en nemen je mee op reis, terug naar de bron van waaruit alles is ontstaan. Onderweg kun je blokkades tegen komen die mogen worden opgeruimd, en aangekomen op je bestemming voel je je verfrist en als herboren. De energie kan weer vrij door je lichaam stromen.


Het is een zachte manier om tot ontspanning of healing te komen; zelf hoef je niets te doen als comfortabel te liggen of zitten onder een dekentje, en alles te laten gebeuren en vooral er heerlijk van genieten.

Ieder concert klinkt en voelt anders; geen enkel concert is hetzelfde. Dit komt omdat de groep mensen en de energie daarvan ook iedere keer anders is, en ik mij daarop afstem.

Een concert kan nog lang nawerken; ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water en omdat de trilling van instrumenten zoals klankschalen het water in onze lichaamscellen in beweging brengt, wordt ons lichaam gereinigd, gemasseerd en ontdaan van blokkades.

Het effect hiervan is soms dagenlang merkbaar.


Mijn passie oefen ik uit door het zelf organiseren van concertavonden, maar op aanvraag kom ik ook heel graag naar je toe. Wil je weten of een klankconcert passend voor je is, dan kun je contact met mij opnemen voor meer informatie. Tel: 06-34463838


I